A burgonyát meghámozzuk, majd egy uborkagyalun hajszálvékony karikákra szeleteljük. Megmossuk, és teljesen leszárítjuk.
Serpenyőben vagy wokban olajat hevítünk. Bő, forró olajban több részletben, kisebb adagokban kisütjük a burgonyát. Amikor aranysárgára pirul, azonnal kiszedjük.
Papírtörlőre terítve lecsöpögtetjük a burgonyaszirmokról az olajat, majd sóval ízesítjük. Köretként vagy sör- és borkorcsolyaként is fogyaszható.
Megjegyzés
Ízesítve is készíthetjük: az olajba tehetünk rozmaring vagy kakukkfű ágat, vagy csilipaprikát-fokhagymát is süthetünk benne.
Mutatósabb, ha színes burgonyával készítjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.