A szalonnával és a kolbásszal kezdünk, nem hagyományosan, mint a többi levesnél, mikor a hagymát pirítjuk le először. A szalonna apró kockákra, kolbász egyszer hosszirányba majd vékonyan felszeletelve megy a lábasba.
Körülbelül fél evőkanálnyi olajat alá öntve lepirítjuk a húsokat, kb. 10 percen keresztül. Mikorra jó adag zsírt engedett a szalonna és a kolbász, rászórjuk az apró kockára vágott hagymát és enyhén megsózzuk.
Tovább pirítunk mindent, körülbelül még 15-20 percig.
Ezután hozzáadjuk a vékony karikákra vagy félkarikákra vágott répa fehérrépa mixet, jól összeforgatjuk a lábas tartalmát, és pároljuk-pirítjuk a zöldségeket kb. még 20 percen keresztül. Ha a fehérrépa-répa mix enyhén megfonnyadt, mehet bele az közepes kockákra vágott burgonya. Adjunk az egészhez még egy teáskanál sót, majd pároljuk a krumplit is kb. 5-10 percig.
Ezután felöntjük a fél liter húsleves alaplével és hozzá öntünk kb 2 liter vizet. Az arányok nálam úgy néznek ki hogy a száraz alapanyagok félig vannak a lábasban felöntés előtt.
Fűszerezés, piros paprika, só, bors, kömény, majoranna, és a babérlevelek (ezeket már a párolásnál hozzá lehet adni a zöldséghez intenzivebb ízt ad a levesnek).
Ha szükség van rá, még adjunk hozzá leveskockát vagy ételízesítőt.
Főzzük a levesünket addig, amíg a répa, fehérrépa és a krumpli megpuhult, ekkor behabarjuk az egészet: a tejfölt összekeverjük egy-két kanál forró levessel - hogy nem csomósodjon - és egy-két teáskanál liszttel, és a leveshez adjuk. Behabarás után keverjünk a levesbe apróra vágott petrezselymet.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.