Egy evőkanálnyi cukrot, egy kevés lisztet és 1/2 dl langyos tejet összekeverünk, belemorzsoljuk az élesztőt, és néhány percig hagyjuk kelni. A megkelt élesztőt beleöntjük az átszitált lisztbe.
A felolvasztott margarinba beletesszük a cukrot, a langyos tejet, a tojássárgájákat, a sót, tejfölt, rumot és a reszelt citromhéjat. Fakanállal kikeverjük és hozzáadjuk a liszthez. A tésztát alaposan kidolgozzuk, hogy levegős legyen és elváljon a keverőedény falától, aztán langyos helyen letakarva megkelesztjük.
A megkelt tésztát belisztezett gyúródeszkára tesszük és 1 cm vastagra nyújtjuk. A kinyújtott tészta egész felületét megkenjük tejföl és tojás keverékével, aztán megszórjuk margarinon pirított morzsával, az apróra vágott tárkonnyal, cukorral, végül rákenjük a felvert tojásfehérjét.
A tésztát föltekerjük és koszorú alakban belehelyezzük a margarinnal kikent és morzsával megszórt kuglófformába, majd egy ideig még kelesztjük. Sütés előtt a tetejét megkenjük felvert tojássárgájával. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 1 órán keresztül sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.