A piskótaalaphoz a tojások sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük. A lisztet a kakaóval és a sütőporral elkeverjük, majd kanalanként a cukros tojásokhoz adjuk. Ha nagyon sűrű lett, pár kanál langyos vízzel fellazíthatjuk.
A tojásfehérjékhez egy csipet sót teszünk, majd kemény habbá verjük, végül óvatosan a meglévő masszánkhoz keverjük.
Egy tortaforma alját kikenjük margarinnal, sütőpapírral béleljük, majd ismét megkenjük margarinnal. Óvatosan beleöntjük a tésztát. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 50 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
Míg sül a piskóta, elkészítjük a krémet. Ehhez egy edényben kikeverjük a tojásokat a cukorral, a pudingporral, végül óvatosan felöntjük tejjel. Kevergetve, takarék lángon, sűrű krémmé főzzük. Hagyjuk hűlni. (Ha a tetejére folpackot teszünk, akkor nem fölösödik be.) Amikor már langyos a krém, jól kikeverjük. A puha margarint először önmagában keverjük habosra, majd kanalanként a krémet hozzáadva tovább keverjük.
A tortát 3 részre vágjuk. Az első lapra rumot csepegtetünk, majd rátesszük az 1/3 krémet. Rátesszük a második lapot, erre is rumot csepegtetünk, majd rátesszük a krémet. Végül rátesszük a 3. lapot, és a maradék krémmel bevonjuk. A tetejét díszíthetjük reszelt csokoládéval tejszínhabbal,dekor virággal.Tálalásig hűtőben tároljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.