Az egyik edénybe tegyük a lisztet a sütőporral (kakaós lapok esetén a kakaót is), a másik edénybe a cukrot, tejet, olajat, tojás sárgáját, a harmadik edénybe a tojásfehérjét egy csipet sóval. Mindig a tojásfehérjével kezdjük, felverjük, majd hozzáadjuk a cukrot és kemény habbá verjük az egészet. Utána elkeverjük a tejet, az olajat, a tojás sárgáját és a cukrot, csak annyira, hogy elvegyüljön. Rászitáljuk a sütőporos lisztet (kakaós esetén a kakaós-sütőporos lisztet), és alaposan elkeverjük.
Tegyünk a felvert tojáshabból 2 kanálnyit a masszához és kavarjuk el benne. Párszor ezt ismételjük meg, majd tegyük bele az összes habot, keverjük simára. Arra figyeljünk, hogy az edény oldaláról is alaposan szedjük le a sárga masszát, ezt egy nagyobb kanállal, habkártyával, szilikonos keverőlapáttal könnyen meg tudjuk oldani. Ha ez elmarad, és nem egyenletesen oszlik el benne a tojáshab, akkor itt ott tömöttebb lesz a lapunk.
Ezután a nyers tésztát tortaformába/tortagyűrűbe tesszük, aminek csak az alján legyen papír, az oldala maradjon szabad. A forma oldalára felhúzogatjuk kicsit a tésztát, így sülés közben jobban tud kapaszkodni, egyenletesebb lesz a végeredmény. 175 fokra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt aranybarnára sütjük. A biztonság kedvéért végezhetünk tűpróbát is. Amikor teljesen kihűlt, 3 egyforma lapra vágjuk.
A krémhez sűrűre főzzük a pudingot, egy kevés cukorral, ha kész és már langyos, rakjuk hűtőbe, várjuk meg, amíg teljesen kihűl. Közben a margarint robotgéppel habosra keverjük, hozzátesszük a cukrot, tovább keverjükpár percig, majd félretesszük.
Kevés olajjal vagy zsírral felolvasztjuk az étcsokit és hozzákeverjük a félretett cukros margarinhabhoz. Ezután hozzákeverjük a kihűlt pudingot, és amikor teljesen sima, megkenhetjük vele a tortalapokat.
A csokimázhoz felolvasztjuk a másfél tábla étcsokit egy kevés olajjal - próbáljunk sűrűbb masszát kapni, így nem folyik le túl sok a torta oldalán. Miután az egész tortát az oldalával együtt befedtük csokival, tegyük be a hűtőbe addig, amíg a csoki megdermed rajta.
A fehér habhoz - amit aranyhabnak hívok - verjük kemény habbá a habtejszínt, majd tegyük félre. Ezután olvasszunk fel kevés olajjal ¾ tábla fehér csokit, és tegyük a hűtőbe. Vigyázzunk, hogy a csoki ne szilárduljon meg, csak hűteni kell! Ezután öntsük a kihűlt fehér csokit a félretett habba. Robotgéppel elkeverjük, majd a torta tetejére kanalazzuk. Fényes, darabosabb krémet fogunk kapni. Rakjuk fél órára hűtőbe, majd kedvünk szerint díszíthetjük tovább a tortát.
Megjegyzés
Ha kakaós lapokkal szeretnénk, akkor előbb mérjünk ki 2 evőkanál kakaóport, és azt a súlyt egészítsük ki liszttel!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.