A tojásfehérjéből és a cukorból kemény habot verünk, majd lassanként hozzáadagoljuk a tojások sárgáját, és a végén óvatosan belekeverjük a lisztet. Vajjal kikent kapcsos tortaformába töltjük, és előmelegített sütőben, kb.160 fokon, 45 percig sütjük.
A krémet érdemes egy nappal korábban elkészíteni, mert egy éjszakát állnia kell a hűtőben. A tejszínt felforraljuk, majd utána beletesszük a kockára vágott étcsokoládét, és az egészet teljesen simára keverjük. Hűlni hagyjuk, majd egy éjszakára betesszük a hűtőbe. Ha gyerekeknek készül a torta érdemes egy kis vanília aromát a krémbe csempészni, nagyon finom lesz tőle a krém.
A teljesen kihűlt piskótát 3 részre vágjuk. A krémet kézi habverővel kihabosítjuk, és megtöltjük vele a piskótalapokat. Ezután megint érdemes pár órára hűtőbe tenni, hogy a torta összeálljon.
A tortát kívülről vékonyan bekenjük vajkrémmel, vagy egy kicsit felmelegített barack lekvárral.Ezután a fondant-t vékonyra kinyújtjuk, és vékony csíkokat vágunk belőle (jó sokat), és a csíkokat felrakjuk (tetszés szerint) a tortára, hogy jól belepje. A közepébe csak az ehető füvet szórjuk, és a cukrokat.
Megjegyzés
Ez a torta húsvétra gyerekek körében egy nagy kedvenc, és nem mellékesen nagyon finom, csak ajánlani tudom.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.