Egy lábasban felforraljuk a vizet és a tejet, majd hozzáöntjük a rizst is. Sózzuk, cukrozzuk és alacsony lángon készre főzzük. Az utolsó 10 percben elzárhatjuk alatta a tüzet, elég ha a saját gőzében párolódik készre.
A körteraguhoz a meghámozott, kicsumázott, kb. 1x1-es kockákra vágott körtét, a cukrot, a vaníliás cukrot, a citromlevet és a fűszereket egy lábosba öntjük, hozzáadunk fél bögre vizet és fedő alatt összefőzzük. A cél, hogy a folyadék mennyisége csökkenjen és a körte jól megpuhuljon, de még picit roppanjon.
Kóstoljuk meg és fűszerezzük még ízlés szerint, ha igényeljük. Ha túl vizesnek ítéljük meg az állagát, javíthatunk rajta pici keményítőt belekeverve.
Az elkészült tejberizst a fűszeres körtés szósszal kínáljuk.
Nézd meg videón, hogyan készül a tejberizs fűszeres körteszósszal
Friss körte hiányában készíthetjük befőttből, kompótból is. Ez esetben csak melegítsük fel és fűszerezzük a recept szerint a gyümölcsöt. Cukrot sem kell beletenni.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.