A felszeletelt húst vékonyra kiverjük, sózzuk, lisztbe forgatjuk, és olajban mindkét oldalát pirosra sütjük. A sült hússzeleteket félretesszük.
Az olajban az apróra vágott hagymát megdinszteljük, kevés liszttel megszórjuk, kissé pirítjuk, és 2 dl vízzel felengedjük. A mustárt, a fűszereket, az apróra vágott uborkát és a tejfölt hozzáadjuk, felforraljuk, és pirospaprikával megszórjuk. Jól összekeverjük, és ebbe a mártásba visszahelyezzük a hússzeleteket.
A zsemlegombóchoz az apró kockákra vágott zsemlét az olajban halványra pirítjuk, megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel, és 1-2 percig együtt pirítjuk. A tojásokat elkeverjük 1 kanál vízzel, sózzuk, borsozzuk, hozzákeverjük a lisztet és a petrezselymes zsemlekockát. Gombócokat formálunk belőle, és forró vízben kifőzzük.
Tálaláskor a húst a mártással és a gombócokkal kínáljuk.
Megjegyzés
A receptet Végh Györgyné küldte. Köszönjük!
Fotó: AS
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.