- A húst megmossuk, leszárítjuk, felszeleteljük, minden szeletbe mélyebb zsebet vágunk. A sajtot 8 darabra vágjuk. A húsdarabokat sózzuk, borsozzuk, mindegyikbe 1-1 sajtdarabot teszünk, majd megtűzzük.
- Előbb a lisztbe, majd a felvert tojásba, végül mandulába forgatjuk. Nagyobb serpenyőben felforrósítunk 4 evőkanál olajat, és a húsok minden oldalát pirosra sütjük benne.
- A kisszemű krumplit jól megmossuk, forró vízben félig megfőzzük, majd leszűrjük. Tepsibe tesszük, sóval, borssal megszórjuk, vajat morzsolunk rá, majd a felaprított petrezselyemmel és a zsemlemorzsával is meghintjük. 185°C-on, légkeveréssel sütjük, sütés közben többször átforgatjuk.
- A mártáshoz a ribizlit a vajjal, ízlés szerint cukorral egy kis edényben felforraljuk, közben enyhén citromlével, sóval, borssal és vörösborral ízesítjük. Csipet fahéjat és 1 egész csillagánizst adunk hozzá. Arra figyeljünk, hogy túl híg ne legyen, viszont túl sokáig se főzzük, nehogy nagyon szétfőjön.
A mandulás töltött karajt a ribizlimártással tálaljuk, hozzá morzsás krumplit és madársalátát kínálunk.