Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Minestrone recept
Minestrone
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Camembert-rel töltött mandulás sertéskaraj ribizlimártással - lépésről lépésre! recept
recept
Bonyolult

Camembert-rel töltött mandulás sertéskaraj ribizlimártással - lépésről lépésre!

60 perc
0 adag
Költséges
5
2016. 09. 04.

Elkészítés

  1. A húst megmossuk, leszárítjuk, felszeleteljük, minden szeletbe mélyebb zsebet vágunk. A sajtot 8 darabra vágjuk. A húsdarabokat sózzuk, borsozzuk, mindegyikbe 1-1 sajtdarabot teszünk, majd megtűzzük.
  2. Előbb a lisztbe, majd a felvert tojásba, végül mandulába forgatjuk. Nagyobb serpenyőben felforrósítunk 4 evőkanál olajat, és a húsok minden oldalát pirosra sütjük benne.
  3. A kisszemű krumplit jól megmossuk, forró vízben félig megfőzzük, majd leszűrjük. Tepsibe tesszük, sóval, borssal megszórjuk, vajat morzsolunk rá, majd a felaprított petrezselyemmel és a zsemlemorzsával is meghintjük. 185°C-on, légkeveréssel sütjük, sütés közben többször átforgatjuk.
  4. A mártáshoz a ribizlit a vajjal, ízlés szerint cukorral egy kis edényben felforraljuk, közben enyhén citromlével, sóval, borssal és vörösborral ízesítjük. Csipet fahéjat és 1 egész csillagánizst adunk hozzá. Arra figyeljünk, hogy túl híg ne legyen, viszont túl sokáig se főzzük, nehogy nagyon szétfőjön.

A mandulás töltött karajt a ribizlimártással tálaljuk, hozzá morzsás krumplit és madársalátát kínálunk.

Megjegyzés
Péter András receptje, fotó: Tóth András

Recept értékelése

5 / 5

1 értékelés

Ajánljuk még

Kapormártás
Recept
Egyszerű

Kapormártás

10 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Mustáros-zöldfűszeres karaj
Recept
Egyszerű

Mustáros-zöldfűszeres karaj

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Gombamártás
Recept
Egyszerű

Gombamártás

50 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Besamelmártás alaprecept
Recept
Egyszerű

Besamelmártás alaprecept

15 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Körtés camembert tésztabatyuban
Recept
Egyszerű

Körtés camembert tésztabatyuban

40 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Camembert-virág
Recept
Egyszerű

Camembert-virág

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
László  Juli szerző profilképe

László Juli

Medvehagymamártás főtt tojással és krumplival
Recept
Egyszerű

Medvehagymamártás főtt tojással és krumplival

30 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Angolkrém
Recept
Rafinált

Angolkrém

20 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Hasonló receptek

Camembert mandulabundában recept
Recept
Bonyolult

Camembert mandulabundában

30 perc
|
4 adag
|
Költséges
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Friss receptek

Egyedényes lasagne recept
Recept
Egyszerű

Egyedényes lasagne

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Vaníliakrémmel töltött fánk recept
Recept
Egyszerű

Vaníliakrémmel töltött fánk

130 perc
|
16 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Preckedli, a sváb omlós linzer recept
Recept
Egyszerű

Preckedli, a sváb omlós linzer

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézes kekszes pohárdesszert recept
Recept
Egyszerű

Mézes kekszes pohárdesszert

15 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Sült pulykaszárny káposztaágyon recept
Recept
Egyszerű

Sült pulykaszárny káposztaágyon

135 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Füstölt lazacos tésztasaláta recept
Recept
Egyszerű

Füstölt lazacos tésztasaláta

20 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

A legfinomabb borleves recept
Recept
Egyszerű

A legfinomabb borleves

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Fekete-erdő pohárkrém recept
Recept
Egyszerű

Fekete-erdő pohárkrém

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

Panettone recept
Recept
Mester

Panettone

275 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézeskalács-házikó recept
Recept
Mester

Mézeskalács-házikó

190 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Vietnámi tojásos tekercs recept
Recept
Egyszerű

Vietnámi tojásos tekercs

15 perc
|
2 adag
|
Átlagos
Nguyen Heni szerző profilképe

Nguyen Heni

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.