A káposztát lereszeljük a hagymát felaprítjuk. Egy serpenyőben olajon a köménymagot megpirítjuk, rátesszük a hagymát, megdinszteljük. Szórunk rá cukrot, karamellizáljuk. Hozzáadjuk a káposztát, beletesszük a babérlevelet, sózzuk, borsozzuk, locsolunk rá ecetet, megpároljuk.
A krumplit héjában megfőzzük, megpucoljuk, gyaluval vékonyra szeleteljük.
Egy serpenyőben megolvasztjuk a vajat, keverünk bele egy kevés lisztet, öntünk bele tejet, felfőzzük. Keverünk hozzá tejfölt és reszelt sajtot.
Egy tepsit kikenünk vajjal, beletesszük a krumpliszeleteket, megszórjuk vegetával, borssal, szerecsendióval, s ráöntjük a serpenyő tartalmát. Lefedjük alufóliával és megsütjük, inkább csak finom puhára, nem pirítjuk meg nagyon.
A hús mindkét oldalát, forró olajban megsütjük.
Tálaláskor teszünk a tányérra egy szelet húst, mellé a káposztát és a krumplit, szórunk még rá borsot.
Megjegyzés
A sült hús sokféle körettel is készíthető, most a káposztát és a krumplit választottam.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.