Egy nagyobb serpenyőben közepes hőfokon felmelegítjük az olajat. Hozzáadjuk a vékonyra szeletelt hagymát, a feldarabolt zellert, az apróra vágott fokhagymát, a feldarabolt szardellát és a csilit. Megsózzuk, borsozzuk, kissé megpirítjuk.
Hozzáöntjük a bort és a zöldséglevet. Beletesszük a koktélparadicsomot, végül a csiliszósszal ízesítjük. 10-15 percig főzzük.
Ezután hozzáadjuk a kiengedett, leöblített és lecsepegtetett tenger gyümölcseit. Pár percig főzzük tovább, majd besűrítjük. Végül megszórjuk a petrezselyemzölddel, spenóttal vagy bazsalikommal, valamint a citrom levével és reszelt héjával ízesítjük. Pirítóssal tálaljuk.
Megjegyzés
Tartalmas egytálételként fogyaszthatjuk főtt burgonyával 5-10 percig összefőzve, vagy konzervbab és lencsekeverék hozzáadásával.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.