Elkészítés: A hagymát a fokhagymával megpárolom az olajon, majd beleteszem az apróra vágott halat. Én mindig fagyasztott halat veszek, és mivel előre sosem tudom, hogy mit fogok főzni, kiengedni sincs időm, így csak a mikróban szoktam félig kiolvasztani. Így gyorsabb, és felvágni is könnyebb. :) Megszórom az ételízesítővel, és ha kell, még utána sózok, mert nem baj, ha kicsit túl van fűszerezve, a lencse majd sokat felvesz az ízéből. A hal sok vizet fog engedni, ebben főzögetem lefedve.
Eközben a lencsét felteszem főni sós vízben, 8-10 perc alatt megpuhul, ezalatt a hal is majdnem jó. Amikor az is megpuhult, leveszem a fedőt, és nagyobb lángon elfőzöm a levét addig, míg szinte már odakap (különben nagyon szottyos lesz az étel). Ha ez is megvan, összekeverem a leszűrt lencsével, és már tálalható is.
Friss salátával (cukros-ecetes) nagyon finom.
2025.02.12.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.