A meghámozott gyömbért finomra reszeljük. A megtisztított fokhagymát és a megmosott, kicsumázott csilipaprikát apróra kockázzuk. A darált húst egy tálban alaposan összegyúrjuk a sütőporral elvegyített liszttel, a szójaszósszal, valamint a gyömbérrel, a fokhagymával, a csilivel, a korianderrel és a curryfűvel. A masszából olívaolajjal megnedvesített kézzel gombócokat formázunk. Mindet egy alufóliával kibélelt tepsibe tesszük, kissé lelapítjuk, és folpakkal letakarva pihentetjük a hűtőben 60 percig.
Közben a csiliszószhoz a megtisztított fokhagymát és a megmosott, kicsumázott csilipaprikát finomra aprítjuk. Egy nyeles láboskában a cukrot elvegyítjük a fokhagymával és a csilivel, felöntjük 1 dl vízzel, és közepes tűzön kevergetjük a cukor feloldódásáig. Ezután erős tűzön beforraljuk szirup sűrűségűre 2-3 perc alatt, majd félrehúzzuk, és szoba-hőmérsékleten hűlni hagyjuk 10 percig. Végül belekeverjük a lime kifacsart levét és a fehérborecetet.
A körethez a rizst megfőzzük a csomagolásán olvasható utasítás szerint. A sütőt grill fokozaton előmelegítjük, majd a húsgombócokat takarás nélkül, a legfelső sínre tolt tepsiben szép barnára grillezzük 5-6 perc alatt. Közben időnként átforgatjuk, hogy egyenletesen átsüljenek. A főtt rizzsel együtt tálaljuk. A csiliszószt külön tálkában kínáljuk hozzá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.