A sütőt előmelegítjük 190 fokra. A keményítőt és a lisztet elvegyítjük 6 dkg porcukorral, majd legalább háromszor (!) átszitáljuk.
A nagy tálba tett tojásfehérjéket konyhai robotgéppel csaknem keményre felverjük. Ezután az apránként adagolt maradék porcukorral együtt tovább verjük, amíg sűrű, fényes masszát kapunk. Fakanállal óvatosan beleforgatjuk a lisztes keverék egyharmadát, majd lazán a maradékot is.
A tésztát középen csöves, lehetőleg sima falú kuglófformába simítjuk. (A formát nem kell kikenni.) Néhányszor finoman az asztalhoz ütögetjük, hogy az esetleges légbuborékok eltávozzanak, majd az előmelegített sütő középső részében aranybarnára sütjük 25-30 perc alatt. Ha túlságosan barnulna, akkor sütőpapírral letakarjuk.
A sütőből kivett csöves formát fejjel lefelé egy üres palack nyakára csúsztatjuk, és megvárjuk, hogy a tészta teljesen kihűljön 2-3 óra alatt. Nem fog rögtön kiesni, mert a formát nem kentük ki. Ha a legvégén nem csusszan ki magától, akkor visszafordítjuk, és hosszú pengéjű késsel meglazítjuk.
Röviddel fogyasztás előtt a tejszínt a porcukorral és szükség esetén némi fixálóporral kemény habbá verjük. A süteményt a tejszínhabbal és tetszés szerinti bogyós gyümölcsökkel kínáljuk. Citromfűvel vagy mentával díszíthetjük.
Megjegyzés
Webshopból rendelhetsz speciális angel cake- vagy angel cake food-formát. Ennek kis lábak vannak a peremén, így sütés után ezekre állíthatod, nem kell palackra húznod.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.