Elkészítés: A tésztához a margarint habosra keverjük a kristálycukorral, a vaníliás cukorral, pici sóval és a reszelt citromhéjjal. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat. A lisztet összekeverjük a sütőporral, és a krémbe vegyítjük.
A tésztát margarinnal kikent, 26 cm átmérőjű, kapcsos tortaformába simítjuk, és ráhalmozzuk a gyümölcs 2/3 részét. Előmelegített sütőben 175 fokon kb. 1 órát sütjük, majd hűlni hagyjuk.
A tojásfehérjét a citromlével nagyon kemény habbá verjük. Beleszórjuk a cukrot és a keményítőt. A tortakarimát eltávolítjuk. A habot felhőszerűen a torta szélére kanalazzuk, majd 15 percre visszatoljuk a sütőbe.
A díszítéshez az almalekvárt megmelegítjük, beleforgatjuk az egrest, és a torta közepére halmozzuk, végül meghintjük a szálasra vágott mandulával.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.