Elkészítés: A tésztához a margarint habosra keverjük a kristálycukorral, a vaníliás cukorral, pici sóval és a reszelt citromhéjjal. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat. A lisztet összekeverjük a sütőporral, és a krémbe vegyítjük.
A tésztát margarinnal kikent, 26 cm átmérőjű, kapcsos tortaformába simítjuk, és ráhalmozzuk a gyümölcs 2/3 részét. Előmelegített sütőben 175 fokon kb. 1 órát sütjük, majd hűlni hagyjuk.
A tojásfehérjét a citromlével nagyon kemény habbá verjük. Beleszórjuk a cukrot és a keményítőt. A tortakarimát eltávolítjuk. A habot felhőszerűen a torta szélére kanalazzuk, majd 15 percre visszatoljuk a sütőbe.
A díszítéshez az almalekvárt megmelegítjük, beleforgatjuk az egrest, és a torta közepére halmozzuk, végül meghintjük a szálasra vágott mandulával.
2025.02.12.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.