A tojásos lecsó elkészítéséhez a zöldségeket megpucoljuk és felszeleteljük, a hagymát apró kockára vágjuk.
Egy serpenyőben olajat forrósítunk, és megdinszteljük rajta a hagymát, hozzáadjuk a paprikát, majd azt is dinszteljük egy kicsit, végül pedig a paradicsomot is hozzáadjuk, mindeközben sózzuk, borsozzuk.
Amikor megpuhultak a zöldségek, hozzáadjuk a karikára vágott virslit (vagy kolbászt). Közben a tojásokat felverjük, és a megfőtt virslis lecsóhoz adjuk. Addig főzzük, míg a tojás megfő. Friss kenyérrel tálaljuk.
Megjegyzés
Nyáron az igazi, mikor érik a paradicsom és a paprika, de elkészíthető házilag eltett lecsóból is, azzal is isteni finom.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.