A tőkehalat bő vízben megfőzzük. Ha megfőtt kiszedjük a vízből és hagyjuk kihűlni. Miután kihűlt darabjaira szedjük.
Olívaolajon elkezdjük pirítani az apróra vágott vöröshagymát, és a zúzott fokhagymát, amit közben sózunk, borsozunk.
A vékony szálakra (juliennere) vágott krumplit kisütjük olajban, majd papírszalvétára helyezzük, hogy lecsepegjen a felesleges olaj róla. Közben a tojásokat felverjük, majd sózzuk, borsozzuk.
A hagymás alaphoz hozzátesszük a halat, összekeverjük, majd hozzáadjuk a sült krumplit is. Jól összekeverjük, levesszük a tűzről és óvatosan hozzácsorgatjuk a tojásokat folyamatos kavargatás mellett. Petrezselyemmel megszórjuk és olívabogyóval tálaljuk.
nézd meg videón is, hogyan készül a tőkehalas krumpli:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.