A 20 dkg zsírt elmorzsoljuk 75 dkg liszttel, 20 dkg tejföllel, 2 tojássárgájával, ízlés szerinti sóval ízesítjük. Hozzáadjuk az 1 dl cukros tejben elmorzsolt, felfuttatott élesztőt, és annyi lisztet adunk még hozzá, hogy közepesen lágy tésztát kapjunk.
Fél órányi pihentetés-kelesztés után a tésztát kinyújtjuk, a közepére öntünk 1/2 dl tökmagolajat, amit egy kanál hátlapjával egyenletesen elosztunk a tésztán, majd „hamis hajtogatást” végzünk (a tésztát roládként felhajtjuk – mint a piskótatekercset – és harmadánál aláhajtjuk).
A sütőt a legmagasabb fokozaton előmelegítjük, s körülbelül 20 percnyi pihentetés után a tésztát ujjnyi vastagságra nyújtjuk, éles késsel bevagdossuk a tetejét, sütőpapírral bélelt tepsibe szaggatjuk. A megmaradt tojásfehérjékhez ütünk egy egy tojást, alaposan elkeverjük, s megkenjük a pogácsák tetejét, melyeket tíz percnyi kelesztés után kb. 15-18 perc alatt aranybarnára sütünk.
A Rába-vidék aranyát, a tökmagolajat, amely egészségmegőrző hírében áll, sokan, sokféleképpen használták, s használják ma is, leveles pogácsa alkató részeként is igen ízletes, és dekoratív. A tökmagolajos pogácsa elkészítése nem nagy ördöngösség, a legfontosabb hogy a hozzávalóknak szoba hőmérsékletűnek kell lenni, és a tűzhelyet (kemencét) alaposan be kell fűteni. Kitűnő beszélgetős korcsolya, egy pohár bor vagy egy kupica pálinka mellé.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.