A megtisztított, felkockázott sütőtököt tepsibe tesszük, és 200 fokos sütőben 40 percig sütjük. A tésztát piteformába simítjuk úgy, hogy pereme is legyen. A hűtőbe tesszük 15 percre.
Sütőpapírt terítünk rá, beleöntjük a szárazbabot, majd 200 fokos sütőben 15 percig sütjük. Eltávolítjuk a papírt és a babot, majd a tésztát további 5 percig sütjük. 160 fokra mérsékeljük a hőt.
A töltelékhez burgonyanyomóval összenyomjuk a sütőtököt. Hozzáadjuk a tojássárgájákat, a cukrot és a tejszínt, majd simára keverjük. Végül hozzáforgatjuk a mézet, a fűszereket és az aromát is. A tölteléket az elősütött tésztára simítjuk, és további 60 percig sütjük.
A díszítéshez megmelegítjük a mézet és a pekándiót, majd a tortára öntjük. További 10 percig sütjük, majd kivesszük és hagyjuk teljesen kihűlni.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.