A töltelékhez a tojást és a tejet összekeverjük. A zsemlét apró kockára vágjuk, és a tejes tojásba belerakjuk. Néhány percig áztatjuk, majd villával jól összetörjük. Ezután hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a finomra vágott petrezselyemzöldjét, a mustárt és a borsot. A masszát összekeverjük, félretesszük.
A csirkecombokat megmossuk, leszárítjuk. A bőrt ujjunkkal fellazítjuk, és a tölteléket egy teáskanál segítségével a bőr alá töltjük. Ügyeljünk arra, hogy ne repedjen fel. A megtöltött combokat mindkét oldalon megsózzuk, és kikent kis tepsiben egymás mellé fektetjük. Aláöntjük a fehérbort, körberakjuk a meghámozptt és felkockázott krumplival, ezt is sózzuk, megszórjuk oregánóval. Az egészet 2-3 evőkanál olajjal meglocsoljuk.
Alufóliával befedve előmelegített, forró sütőben, közepes lángon 35-40 percig pároljuk, majd az alufóliát levéve szép pirosra pirítjuk mindkét felét.
Megjegyzés
Demeter Endre, a DemeterVin borászának ajánlata csirkés fogásokhoz:
"Csirkéhez minden borom illik, elkészítés kérdése minden esetben. Az ételsor elejére a Délceget ajánlanám, mivel a tartályos erjesztés megőrzi a könnyed, gyümölcsös jelleget, az élénk savgerincet, ami a névválasztást is adta, és az üde ízt, ami akár a saláták barátjává is teszi. A Délceg személyes kedvencem, mert a pezsgőkísérletek szerelemgyereke, és mert szakmailag komoly kihívásra adott sikeres válasz az, hogy Tokaj szerethető, üde, modern arcát tudjuk megmutatni ezzel a Junibor koncepcióborral."
Keresd a DemeterVin stadját a Budapest Borfesztiválon!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.