A gombákat megtisztítjuk, a törzsüket kivágjuk és félretesszük (a töltelékhez használjuk fel). A gombafejeket sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
A szalonnát és a kolbászt felkockázzuk, a hagymát csíkokra vágjuk. A zellert és a sárgarépát egy nagyobb lyukú sajtreszelőn lereszeljük.
A húsos gombatöltelékhez a szalonnát megpirítjuk a hagyma felével, majd hozzáadjuk a zeller és a sárgarépa felét. Ízlés szerint fűszerezzük, és így pároljuk, amíg megpuhulnak a zöldségek. Végül hozzáadjuk a kolbászt is, és pár percig pirítjuk.
A húsmentes töltött gombához üvegesre pirítjuk a maradék hagymát, hozzáadjuk a maradék zellert és sárgarépát, illetve a gombák törzsét felaprítva. 2 db babérlevéllel, sóval és borssal ízesítjük.
Végül mindkét töltelékbe belerakjuk a reszelt sajtot, majd a gombafejekbe töltjük. A húsos töltelékkel töltött gombákat baconbe csavarjuk, a húsmentesre sajtot szórunk.
Alufóliával letakarva 170 fokon 15 percig sütjük, majd levesszük és és fólia nélkül addig sütjük, amíg megpirul a bacon és a sajt.
Megjegyzés
Nekem megmaradt egy kevés a húsmentes töltelékből, azt felöntöttem egy kevés főzőtejszínnel és összeturmixoltam, nagyon finom mártás lett belőle.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.