Elkészítés: A megmosott paprikák csúcsát levágjuk, félretesszük, a csumáját és az ereket kivágjuk.
A zsemlék héját levágjuk, a belét beáztatjuk tejbe. A töltelékhez eltávolítjuk a szardíniák gerincét, a halat villával összenyomkodjuk. Hozzáadjuk az apróra vágott olajbogyót, a petrezselymet, a zsemlemorzsát, a reszelt sajtot és a kapribogyót is. Az egészet jól összedolgozzuk, majd belekeverjük a kinyomkodott zsemlét, a tojássárgáját és 4 evőkanál olajat. Sózzuk, borsozzuk.
A paprikákat megtöltjük a masszával, és a levágott csúcsát a tetejére rakjuk. Egy tepsibe tesszük egymás mellé a paprikákat, meglocsoljuk a maradék olajjal.
180 fokra előmelegített sütőben sütjük 30 percig.
Tálalhatjuk melegen vagy hidegen is, pirítóst kínálunk hozzá, de bármilyen körettel finom.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.