Elkészítés: A patisszont félbevágom, a közepét kivájom. Lábasba teszem, vizet öntök rá, mellédobok 1 leveskockát, s elkezdem főzni.
Közben egy serpenyőben olívaolajon megpirítom az apróra vágott hagymát és fokhagymát, rádobom a darált húst, s kevergetve addig sütöm, míg kifehéredik, majd keverőtálbateszem. A serpenyőben - kevés olajon - a rizst megpirítom - majd vízzel felöntve félig megfőzöm, a húshoz adom. A masszát fűszerezem, ütök bele 1 tojást.
A paprikák fejét levágom, kicsumázom. A paradicsomok fejét levágom, kivájom, a belső részt a masszához adom, jól összekeverem.
Egy tepsit kivajazok, megszórom zsemlemorzsával, belefektetem a 2 fél patisszont, s megtöltöm a masszával. Ugyancsak megtöltöm a paprikákat és paradicsomokat is. A paprikákat a tepsibe fektetem, a paradicsomokat pedig állítom. Visszahelyezem a sapkájukat, megszórom a reszelt sajttal s kevés zsemlemorzsával, teszek rájuk kevés vajat, s behelyezem a 180 fokos sütőbe. Aranybarnára sütöm.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.