A palacsintatészta hozzávalóit egy habverővel simára keverjük, és legalább fél órát állni hagyjuk.
A palacsintatésztát három egyenlő részre osztjuk. Az egyik harmadhoz adjuk a főtt vagy sült céklát, finomra reszelve. A következő harmadhoz, a felolvasztott spenótból egy szűrőben kinyomkodjuk a vizet, és a szűrőn maradt sűrű parajpürét a palacsintatésztához adjuk. A harmadik adagot natúran hagyjuk. Mindhárom masszából 3-3 palacsintát sütünk.
A spenótot és a meghámozott, lereszelt cukkinit elkeverjük a ricottával, a tojással és a frissen reszelt sajttal, majd szerecsendióval, sóval, borssal fűszerezzük.
A mártáshoz egy lábasban megolvasztjuk a vajat. Belekeverjük a lisztet, majd kevergetve, kis adagokban a tejet. Kb. 10 percig főzzük, lassú tűzön, míg sűrű besamelt nem kapunk. Hozzákeverjük a sajtot és a paradicsomot, fűszerezzük és félretesszük.
A palacsintákat megtöltjük a töltelékkel és feltekerjük. Egy tűzálló tálat vékonyan kikenünk olívaolajjal. A tál méretétől függően a palacsintákat egészben (mint a cannellonit), vagy a képen látható módon, felszeletelve lerakjuk a tálba, majd leöntjük a mártással. 200 fokra előmelegített sütőben, 20-30 percig, aranysárgára sütjük.
Megjegyzés
Nagyon finom, kiadós étel.Önálló fogásként is megállja a helyét. Ha mégse fogyna el azonnal a sütés után, akkor másnap is ugyanolyan ízletes fogás.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.