Elkészítés: 1. 2 csomag pudingporból és 5 dl tejből sűrű krémet főzök. Hagyom hűlni.
2. Közben szétválasztom a tojások sárgáját a fehérjétől. A sárgáját habosra keverem a cukorral, csipet sóval, a vaníliás cukorral és a kakaóval. Hozzáadom a liszttel összekevert sütőport.
3. A tojásfehérjéből kőkemény habot verek, a felét a csokis masszával összekeverem, a másik felét nagyon óvatosan beleforgatom.
4. 180 fokon, sütőpapírral bélelt formában megsütöm a piskótát. Tűpróbával ellenőrzöm, hogy megsült-e, a sütőben hagyom kihűlni a tésztát.
5. A kihűlt pudingot kikeverem a puha margarinnal. Majd botmixer segítségével összeturmixolom a túróval, a tejföllel, a citromok levével és héjával, a cukorral, a vaníliás cukorral, a zselatinporral, majd hozzákeverem a növényi tejszínt, de nem sokáig mixelem, mert nagyon megkeményedne ettől.
6. A kihűlt piskótát vízszintesen kettészelem, a kapcsos tortaforma karimájának aljára fektetem az egyik részt, ezt megkenem 2 evőkanál cukor és pici víz sűrűre főzött szirupjával (ezt mikroban szoktam elkészíteni). Erre halmozom a krém 2/3 részét.
7. A másik lapot is ráhelyezem, ezt is megkenem a sziruppal, majd bevonom a tortát a krém maradék részével.
8. A díszítéshez a csokit mikróban megmelegítem, pár csepp étolajat öntök hozzá, majd kiskanál segítségével sütőpapírra pöttyöket formázok. Hagyom kihűlni. Ezekkel díszítem a torta tetejét.
9. A rolettivel kirakom a torta szélét, masnival díszítem.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.