A túrót egy tálban a villa fokával jól összetörjük, majd hozzáadjuk a joghurtot, a tojást, csipet sót a vaníliacukrot, majd a grízt és zabpelyhet. Jól összekeverjük és állni hagyjuk, legalább 15-20 percet.
Nedves kézzel kis gombócokat formázunk. Egy lábasban vizet forralunk, teszünk bele egy csipet sót, és belerakjuk a gombócokat. Amikor feljönnek, még 2-3 percig hagyjuk főni, utána az elsőt kivesszük és megnézzük, hogy átfőtt-e.
Közben az olajon a zsemlemorzsát megpirítjuk, és szűrőkanállal kiszedjük rá, majd beleforgatjuk a gombócokat.
A ribizlit - vagy más gyümölcsöt - a barna cukorral felfőzzük, és a túrógombóccal tálaljuk.
Megjegyzés
Remek páros a túrógombóc és a gyümölcs. Cukorbetegek készítsék a gyümölcsöntet édesítőszerrel, és a vaníliacukor helyett használjanak folyékony édesítőt,és vaníliarudat.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.