A tésztához az élesztőt 1 ek cukorral, 1 dl langyos tejjel és egy kevés liszttel elkeverjük, majd felfuttatjuk. A maradék lisztet és cukrot, a tojássárgákat, a zsírt és a citromhéjat összekeverjük. Hozzáadju a felfutott élesztőt, és a maradék tejjel összegyúrjuk a tésztát. Letakarva, langyos helyen a duplájára kelesztjük.
A töltelékhez összekeverjük a hozzávalókat, majd letakarva a hűtőbe tesszük.
A megkelt tésztát lisztezett deszkán 1 cm vastagra nyújtjuk, majd 8×8 cm-es darabokra vágjuk. A közepükre egy kevés tölteléket teszünk, majd ráhajtjuk a tésztát.
A kalácsokat sütőpapírral bélelt tepsibe. Tetejüket megkenjük a tojással, belenyomjuk a mélyedést, és ebbe kalanazzunk lekvárt. Rászórjuk a vajat és a cukrot, és 160 fokon kb. 30 perc alatt megsütjük.
Megjegyzés
A sütit szilvalekvárból készült öntettel és cikkekre vágott szilvabefőttel is kínálhatja.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.