A vadas marha elkészítéséhez a felaprított hagymát egy kevés zsíron megdinszteljük, rászórjuk a cukrot, kicsit megkaramellizáljuk, majd rátesszük a felszeletelt és besózott húst, és mindkét oldalát kicsit megpirítjuk.
Ezután ráöntünk annyi vizet, amennyi éppen ellepi. Hozzáadjuk a megtisztított és felszeletelt sárga- és fehérrépát, megszórjük az őrölt köménnyel és az őrölt fehér borssal.
Ezután lefedve addig főzzük, amíg megpuhul a hús. Közben a folyadékot néha pótoljuk, ha szülséges.
Ha megpuhult a hús, akkor a hússzeleteket kivesszük a lábosból, és a többi hozzávalót egy botmixerrel összepürésítjük, és belekeverjük a mustárt.
A tejfölt összekeverjük a liszttel, és ezt is a mártáshoz öntjük. Jól átkeverjük, és kb. 5-8 percig tovább főzzük, majd visszatesszük a húsokat is, azokkal is egy kicsit összeforraljuk, majd elzárjuk alatta a gázt. Rátesszük a fedőt, hogy jobban átjárja a mártás íze a húsokat.
Én a gőzgombócot boltban szoktam venni, csak meg kell főzni, de ha nincs, akkor lehet hozzá zsemlegombócot készíteni vagy tésztát főzni.
Megjegyzés
Régen mindig én csináltam hozzá zsemlegombócot, de pár éve vettem észre, hogy lehet apni gőzgombócot, azóta inkább azt veszek hozzá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.