A páchoz a vizet felforraljuk. Hozzáadjuk a megtisztított, karikákra vágott sárgarépát és petrezselyemgyökeret, az egész, megtisztított hagymát, az ecetet, a teatojásba helyezett egész borsot, a babérlevelet, és a sót. Lassú tűzön addig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak.
Levesszük a tűzről, és a forró lébe belehelyezzük a húst. Fontos, hogy a zöldséglé elfedje! Megvárjuk amíg kihűl, és lefedve a hűtőbe tesszük 3 napra.
Három nap után elővesszük, és feltesszük újra főni. Addig főzzük, amíg a hús annyira megpuhul, hogy a villa könnyedén beleszalad. Ekkor a húst kiemeljük a pácléből és megvárjuk, hogy kihűljön annyira, hogy meg tudjuk fogni.
Amíg a hús hűl, kizsírozunk egy tepsit. A húst beburkoljuk a baconszeletekkel, és a tepsibe rakjuk.
A pácléből kb. 2 dl-t elveszünk, és a hús alá öntjük. Előmelegített, 180 fokos sütőben, kb. 1 óra alatt pirosra sütjük. Néha saját szaftjával meglocsoljuk.
A mártás elkészítéséhez a páclét használjuk. Kivesszük a hagymákat és teatojást, majd a páclében maradt zöldségeket botmixerrel pépesítjük (mint egy krémlevest).
Egy kisebb lábasban karamellizáljuk a cukrot, majd óvatosan felöntjük vízzel, és addig hagyjuk a lassú tűzön míg felolvad a cukor - ekkor a zöldséges alaphoz öntjük. Hozzáadjuk a mustárt, a citromlevet, és jól elkeverjük.
Visszatesszük a tűzre, forrásig melegítjük, majd a zsírral és a liszttel berántjuk. Kb. 5 percig, lassú tűzön, állandó keveréssel összefőzzük.
A húst kivesszük a sütőből és pihentetjük, majd felszeleteljük, és a maradék szafttal meglocsoljuk.
A sültet és a mártást külön tálaljuk. Tejfölt mindenki ízlése szerint tehet hozzá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.