Minestrone recept
Minestrone
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Mákos guba  recept
Mákos guba
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Baconbe tekert sertéssült vadas mártásban recept
recept
Bonyolult
Glutént tartalmazó gabonafélékTejMustár

Baconbe tekert sertéssült vadas mártásban

180 perc
4 adag
Megfizethető
2021. 12. 08.

Elkészítés

  1. A páchoz a vizet felforraljuk. Hozzáadjuk a megtisztított, karikákra vágott sárgarépát és petrezselyemgyökeret, az egész, megtisztított hagymát, az ecetet, a teatojásba helyezett egész borsot, a babérlevelet, és a sót. Lassú tűzön addig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak.
  2. Levesszük a tűzről, és a forró lébe belehelyezzük a húst. Fontos, hogy a zöldséglé elfedje! Megvárjuk amíg kihűl, és lefedve a hűtőbe tesszük 3 napra.
  3. Három nap után elővesszük, és feltesszük újra főni. Addig főzzük, amíg a hús annyira megpuhul, hogy a villa könnyedén beleszalad. Ekkor a húst kiemeljük a pácléből és megvárjuk, hogy kihűljön annyira, hogy meg tudjuk fogni.
  4. Amíg a hús hűl, kizsírozunk egy tepsit. A húst beburkoljuk a baconszeletekkel, és a tepsibe rakjuk.
  5. A pácléből kb. 2 dl-t elveszünk, és a hús alá öntjük. Előmelegített, 180 fokos sütőben, kb. 1 óra alatt pirosra sütjük. Néha saját szaftjával meglocsoljuk.
  6. A mártás elkészítéséhez a páclét használjuk. Kivesszük a hagymákat és teatojást, majd a páclében maradt zöldségeket botmixerrel pépesítjük (mint egy krémlevest).
  7. Egy kisebb lábasban karamellizáljuk a cukrot, majd óvatosan felöntjük vízzel, és addig hagyjuk a lassú tűzön míg felolvad a cukor - ekkor a zöldséges alaphoz öntjük. Hozzáadjuk a mustárt, a citromlevet, és jól elkeverjük.
  8. Visszatesszük a tűzre, forrásig melegítjük, majd a zsírral és a liszttel berántjuk. Kb. 5 percig, lassú tűzön, állandó keveréssel összefőzzük.
  9. A húst kivesszük a sütőből és pihentetjük, majd felszeleteljük, és a maradék szafttal meglocsoljuk.
  10. A sültet és a mártást külön tálaljuk. Tejfölt mindenki ízlése szerint tehet hozzá.

Recept értékelése

0 / 5

0 értékelés

Ajánljuk még

Vadas marha
Recept
Rafinált

Vadas marha

210 perc
|
4 adag
|
Költséges
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Kapormártás
Recept
Egyszerű

Kapormártás

10 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Gombamártás
Recept
Egyszerű

Gombamártás

50 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Besamelmártás alaprecept
Recept
Egyszerű

Besamelmártás alaprecept

15 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Medvehagymamártás főtt tojással és krumplival
Recept
Egyszerű

Medvehagymamártás főtt tojással és krumplival

30 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Angolkrém
Recept
Rafinált

Angolkrém

20 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Vadas sertéscombból, zsemlegombóccal
Recept
Bonyolult

Vadas sertéscombból, zsemlegombóccal

120 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Vadasmártás sertéscombbal
Recept
Egyszerű

Vadasmártás sertéscombbal

110 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Hasonló receptek

Vadas marha recept
Recept
Rafinált

Vadas marha

210 perc
|
4 adag
|
Költséges
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Kapormártás recept
Recept
Egyszerű

Kapormártás

10 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Gombamártás recept
Recept
Egyszerű

Gombamártás

50 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Besamelmártás alaprecept
Recept
Egyszerű

Besamelmártás alaprecept

15 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Medvehagymamártás főtt tojással és krumplival recept
Recept
Egyszerű

Medvehagymamártás főtt tojással és krumplival

30 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Angolkrém recept
Recept
Rafinált

Angolkrém

20 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Friss receptek

Egyedényes lasagne recept
Recept
Egyszerű

Egyedényes lasagne

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Vaníliakrémmel töltött fánk recept
Recept
Egyszerű

Vaníliakrémmel töltött fánk

130 perc
|
16 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Preckedli, a sváb omlós linzer recept
Recept
Egyszerű

Preckedli, a sváb omlós linzer

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézes kekszes pohárdesszert recept
Recept
Egyszerű

Mézes kekszes pohárdesszert

15 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Sült pulykaszárny káposztaágyon recept
Recept
Egyszerű

Sült pulykaszárny káposztaágyon

135 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Füstölt lazacos tésztasaláta recept
Recept
Egyszerű

Füstölt lazacos tésztasaláta

20 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

A legfinomabb borleves recept
Recept
Egyszerű

A legfinomabb borleves

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Fekete-erdő pohárkrém recept
Recept
Egyszerű

Fekete-erdő pohárkrém

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

Panettone recept
Recept
Mester

Panettone

275 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézeskalács-házikó recept
Recept
Mester

Mézeskalács-házikó

190 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Vietnámi tojásos tekercs recept
Recept
Egyszerű

Vietnámi tojásos tekercs

15 perc
|
2 adag
|
Átlagos
Nguyen Heni szerző profilképe

Nguyen Heni

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.