A liszthez hozzákeverjük a sót, hozzáadjuk a felkockázott hideg margarint, majd elkezdjük összemorzsolni. Amikor már kellően morzsalékos hozzákeverjük a porcukrot, hozzáadjuk az egész tojást, és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk a tésztát. Gyúrás közben, apránként hozzáadunk annyi tejet, hogy egy könnyen nyújtható tésztát kapjunk.
Egy 22x32 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd belehelyezzük a kinyújtott tésztát. Előmelegített sütőbe helyezzük, majd közepes hőmérsékleten 8-10 perc alatt elősütjük a tésztát, majd kivesszük a sütőből, és hűlni hagyjuk, míg elkészítjük a tölteléket.
A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd félretesszük. A porcukrot összekeverjük a tojások sárgájával, és a darált dióval, majd gőzfürdő fölött, állandó keverés mellett pár perc alatt besűrítjük. Ezután levesszük a gőzről, majd hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a rumot, és egy kevés keményre vert tojáshabot, és alaposan összekeverjük. Ezután apránként, óvatosan hozzákeverjük a maradék tojáshabot is. Az elkészült diós habot ezután egyenletesen rákenjük az elősütött, és kihűtött tészta tetejére. Visszahelyezzük a meleg sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 30-35 perc alatt készre sütjük.
A sütőből kivéve hagyjuk a tepsiben teljesen kihűlni, majd bevonjuk a cukormázzal. A porcukorhoz hozzáadjuk a rumot, egy fél citrom levét, és simára keverjük.
Keverés közben, ha szükséges adunk még hozzá citromlevet, figyelve arra, hogy egy sűrű, de folyós massza legyen. A teljesen kihűlt sütemény tetejére rákenjük a cukormázat, majd a képzeletbeli szeletek tetejére tegyünk egy fél szem diót. Ezután hagyjuk hogy a cukormáz teljesen megdermedjen.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.