A makaróni tésztát enyhén sós vízben fog keményre főzzük, majd elkészítjük a tölteléket: a túrót összekeverjük a tejföllel, tojások sárgájával, a cukorral (vagy az eritrittel), a citrom héjával, a vaníliás cukorral, és az aszalt gyümölccsel, hozzákeverjük, a megfőtt, hideg vízzel leöblített, lehűtött tésztát.
A kerek rizslapok következnek: tortakarikát a tepsibe tesszük, a tortakarika aljára 4 db rizslapot helyezünk, amit előzőleg 1 mp-re hideg vízbe mártunk.
3 db rizslapot mártunk egy-egy pillanatra vízbe, és úgy helyezzük őket egymásra, hogy kissé fedjék egymást. A közepére kanalazzuk a töltelék egy részét és feltekerjük, mint a rétest.
Óvatosan a tortakarikába helyezzük, és addig folytatjuk a roládok töltését, tortaformába pakolását, amíg a hozzávalók el nem fogynak.
Ha marad töltelék azt a roládok tetejére kenhetjük. Előmelegített 180 fokos sütőbe tesszük, és kb. 20 percig sütjük.
Ez idő alatt a tojások fehérjét 20 dkg porcukorral habbá verjük, csillagcsöves zsákba töltjük, és feldíszítjük vele a tortát. Pár percre visszatesszük a sütőbe, és forrón tálaljuk.
Megjegyzés
Az egyszerű Vargabéles gluténmentes változata, tortaformában, akár ünnepi alkalomra is asztalra tehető.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.