A gluténmentes vargabéles elkészítéséhez a csicseriborsós cérnametéltet bő, enyhén sós vízben al dentére (fontos, hogy ne főzzük nagyon puhára, mert sütés közben még puhul) főzzük a csomagoláson található utasítás szerint, leszűrjük, folyóvíz alatt átmossuk, és alaposan lecsepegtetjük.
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját a cukorral, vaníliás cukorral habosra keverjük, rászórjuk a reszelt citrom héját, hozzáadjuk a túrót és összekeverjük.
Hozzáadjuk a tésztát, majd a tojáshabot óvatosan beleforgatjuk egy spatulával. Egy közepes méretű tepsit kikenünk vékonyan vajjal, és belesimítjuk a túrós tésztát. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt készre sütjük.
Tipp: Koháriné Szabó Éva gluténmentes receptjeit megtalálod weboldalán, a Gluténmentes Íz-lik blogon.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.