A tésztát sós vízben kifőzzük. A túrót szitán áttörjük. A tojások sárgáját a vaníliás cukorral és a kristálycukor 2/3 részével habosra keverjük. Hozzáadjuk a megtisztított szőlőt, a reszelt citromhéjat, a tejfölt és az áttört túrót. Összekeverjük, és beleforgatjuk a kifőtt tésztát. A tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan a masszához keverjük.
A rizslapokat 1 másodpercre hideg vízbe mártjuk, és 6 darabot egy kivajazott tepsi aljába fektetünk, úgy, hogy kissé fedjék egymást. A túrós masszát egyenletesen elosztjuk rajta, majd befedjük a maradék rizslappal (amiket szintén hideg vízbe mártunk 1 másodpercre), úgy, hogy kissé fedjék egymást.
Tojással megkenjük a tetejét, majd 150-160 fokra előmelegített sütőben kb. 20-30 perc alatt készre sütjük. Kockára vágva, porcukorral megszórva tálaljuk.
Megjegyzés
A vargabéles egy igazi erdélyi étel. Sokféle variációban napvilágot látott már, én a gluténmentes verziót hoztam.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.