Kifőzzük a tésztát enyhén sós vízben a csomagoláson olvasható útmutatás szerint. Ezután leszűrjük, átöblítjük hideg vízzel. Jól lecsepegtetjük, aztán összeforgatjuk a megolvasztott vaj felével.
A túrót áttörjük, hozzákeverjük a kétféle cukrot, a megmosott citrom lereszelt héját, a maradék vajat, a tejfölt, a tojások sárgáját és a meghámozott, kimagozott és lereszelt almát.
A tojások fehérjét 1 csipet sóval felverjük kemény habbá, majd kis adagokban a túrós masszához forgatjuk, majd a tésztát is hozzáforgatjuk. Ezután egy 30 × 20 cm-es tepsibe teszünk 3 db olajjal megkent réteslapot, majd rásimítjuk a túrós masszát. Ezt lefedjük újabb 3 db olajjal megkent réteslappal. Végül 160 fokra előmelegített sütőben kb. 45 perc alatt aranybarnára sütjük a vargabélest. Amikor elkészült, pihentessük 15-20 percig. Tejszín habbal és mentalevelekkel tálalhatjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.