Előző nap, de minimum néhány órával a sütés előtt a mazsolát beáztatjuk a borba.
A lisztet, a cukrot és a sót összekeverjük,hozzáadunk5 dkg vajat, jól kigyúrjuk, és sütőpapíron tepsi méretre (kb. 25x35 cm) nyújtjuk. 180 fokra előmelegített sütőben 10 percig elősütjük.
Közben egy fazék sós vízben – kb. 3 liter – puhára főzzük a spagetti tésztát. (Törés nélkül beleállítva a vízbe, akkor kész a főzés, ha kézzel összenyomva kettészakad.)
A tojásokat szétválasztjuk, a sárgájához hozzákeverjük a 15 dkg porcukrot, a reszelt citrom héját, a mazsolát, a 3 dl tejfölt, majd ezt követően a túrót.
Egy réteslapot megkenünk olajjal, az olajozott részével felfele úgy helyezzük el az elősütött lapra, hogy túllógjon a tepsin. A másik lapot ellentétesen helyezzük, azaz a tepsi szélén körben legyen réteslap.
Ekkora már megfőtt a tészta. Leszűrés után egy tálban hozzákeverjük az 5 dkg vajat. Ha nem akar olvadni, a közepén hagyjuk a vajat, így elolvad.
A tojásfehérjékből kemény habot verünk, és óvatosan hozzákeverjük a tojássárgájából készített masszához, majd a tésztát is belerakjuk, és az egészet keverő spatula és favilla segítségével jól összekeverjük. Ezt követően ráöntjük a tepsiben lévő réteslapokra, elegyengetjük, majd a tepsi széléről ráfordítjuk a lapokat.
A lapok tetejét megkenjük olajjal, ráhelyezzük a következő réteslapot, aminek a tetejét szintén megkenjók olajjal, majd az utolsó réteslapot is erre helyezzük, a tetejét szintén megkenjük olajjal. Az a lényeg, hogy minden lap között legyen olaj.
180 fokra előmelegített sütőben, alsó-felső sütés mellett kb. 40 perc alatt szép aranybarnára sül. A sütőből kivéve 4-5 perc pihentetés után a tetejét megszórjuk porcukorral. Melegen és hidegen egyaránt fogyasztható.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.