A mazsolát beáztatjuk a rumba. A tésztát sós vízben előfőzzük. A túrót egy tálban villával összetörjük, hozzáadjuk a tojás sárgáját, a citrom és a narancs reszelt héját és levét, a vaníliás cukrot, a kristálycukrot, és a tojások sárgáját. Jól összekeverjük.
A tojások fehérjét egy kevés cukorral kemény habbá verjük, a tálba rakom. Óvatosan összekeverjük.
Egy tepsit kikenünk vajjal, beletesszük a réteslapok felét, a két lap között a lapokat bekenjük olajjal. Erre halmozzuk a masszát, befedjük a maradék réteslappal, és még egyszer átkenjük azokat.
A tepsit a sütőbe toljuk, és 180 fokon kb. 40 percig sütjük. Kihűtés után a tésztát kockára vágjuk, megszórjuk porcukorral és vaníliás cukorral, valamint egy kevés tejfölt kanalazunk rá.
Megjegyzés
A vargabéles egy finom desszert, de akár főételnek is elmegy.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.