A cérnametéltet enyhén sós vízben (amelybe rakunk egyek olajat is) a forrástól számítva 1-2 percigfőzzük. Leszűrjük, egy tálbarakjuk, és belekeverjük a vajat.
Amíg a tészta hűl, elkészítjük a túrótölteléket. A túrót villával vagy krumplinyomóval áttörjük, majd hozzáadjuk a tejfölt, a tojássárgáját, a vízbe áztatott, majd leszűrt mazsolát (kihagyható), a cukrot, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat és a tojás fehérjéből felvert habot.
A réteslapból kivágunk 3 réteg 30 x 20 cm-es darabot. Egy kb. 30 x 20 cm-es hőálló edényt kibélelünk a 3 réteg réteslappal, úgy, hogy az oldalánál is legyen tészta. Egy-egy réteget lefektetve megkenünk olajjal, és úgytesszük rá a következő lapot.
A réteslappal kibélelt edénybe beleöntjük a túrókrémmel összekevert metélt tésztát, a tetejét beborítjuk a félretett réteslapokkal, és ezek között is megkenjük olajjal.
A tészta tetejét megkenjük tojással, és előmelegített sütőben kb. 30-40 percig sütjük 180-200 fokon. A sütőből kivéve még melegen négy adagra osztjuk el. Vaníliás cukorral vagy porcukorral megszórva tálaljuk.
Megjegyzés
Recept és fotó: Tejcukorérzékenyek nagy diétáskönyve
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.