A cérnametéltet sós vízben kifőzzük és leszűrjük. Közben a tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját habosra keverjük a vaníliás cukorral, a vanília aromával és a porcukor felével.
Egy tálba öntjük a túrót, ráreszeljük a citrom héját, hozzáadjuk a mazsolát, gyümölcsöt, tejfölt és a búzadarát.
A tojásfehérjékből a cukor másik felével, a csipet sóval kemény habot verünk, majd a túrós masszába forgatjuk.
A kifőtt tésztát villa segítségével beleforgatjuk a túrós töltelékbe. Olvasztott, langyos vajjal kikenünk egy kb. 20x30 cm-es tűzálló tálat, majd egyenként 3-4 levél réteslapot belerakunk úgy, hogy mindegyiket megkenjük a vajjal. Ráöntjük a tölteléket, befedjük az egyenként rárakott és vajazott réteslappal.Tetejét is meglocsoljuk a vajjal, és megszórjuk porcukorral.
A réteslapokat úgy rakjuk a tálba, hogy kilógjon a tepsiből, a felesleget levágjuk. A tésztának így oldala is lesz, a töltelék nem folyik ki. Gyümölccsel készítve - ha az savanykás -keveset rakjunk a töltelékbe. Tálalhatjuk öntetekkel, sodóval stb.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.