A csokoládét lereszeljük, (2 evőkanálnyit félreteszünk) hozzáadjuk az összemorzsolt Amarettit, a darabos mandulapelyhet, majd 1-2 ek mandulalikőrrel összekeverjük.
Habosra keverjük a vajat a cukorral, a tojássárgákkal, majd az áttört túróval tovább keverjük. Lazítjuk a 2 tojásfehérjéből felvert kemény habbal. Végül beletesszük a csokis keveréket és a kandírozott gyümölcsöt.
A forma aljára és oldalára rakjuk a babapiskótát, megkenjük a mandulalikőrrel, majd belekanalazzuk a krémet. A krém tetejére is rakunk babapiskótát, és szintén megkenjük likőrrel. Fagyasztóba rakjuk pár percre, majd tálalásig a hűtőben tartjuk.
Szervírozás előtt a tetejét megszórjuk a félretett csokireszelékkel és gyümölccsel vagy olvasztott csokival, illetve a maradék mandulával.
Megjegyzés
A formát béleljük ki fóliával, így könnyebben kiborítható a süti. Pár napig a fagyasztóban is tárolhatjuk, azonban fogyasztás előtt kb. 30 perccel előbb vegyük ki, hogy lágyuljon.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.