A kekszet lezárt mélyhűtőtasakban sodrófával finom morzsává hengereljük vagy húsklopfolóval összetörjük. A vajat felolvasztjuk, majd összekeverjük a kekszmorzsával és 1 csipet sóval. Egy 18 cm-es kapcsos tortaformát az alján kibélelünk sütőpapírral. Rátesszük a karimát, beletöltjük a vajas morzsát, evőkanál domború felével jól lenyomkodjuk, és a hűtőbe tesszük.
A csokoládét darabokra törjük vagy felaprítjuk, és vízfürdőben felolvasztjuk. A túrót kikeverjük a vaníliás cukorral, 3 dkg cukorral, a pudingporral, a langyos vízbe áztatott, majd kinyomkodott zselatinnal és a tojással, majd gyorsan beledolgozzuk az olvasztott csokoládét. A masszát egyenletesen eloszlatjuk a kekszmorzsás alapon, a hűtőbe tesszük egy éjszakára.
Közben a kompóthoz az egyik narancs levét kifacsarjuk, és kimérünk belőle 1 dl-t. Ebből elveszünk 1 evőkanálnyit, és feloldjuk benne a keményítőt. A másik 2 db narancs héját a fehér résszel együtt levágjuk, belsejüket 1 cm vastagon felkarikázzuk, és tálba tesszük. A vaníliarudat hosszában felhasítjuk, és kikaparjuk a belsejét. Lábasban közepes tűzön felolvasztunk 2 dkg cukrot, és aranybarnára karamellizáljuk. Hozzáadjuk a maradék narancslét és a kikapart vaníliavelőt, majd felforraljuk. Belekeverjük a keményítőt, ismét felforraljuk, és kb. 20 másodpercig főzzük. Végül forrón a narancskarikákra öntjük, óvatosan összeforgatjuk és hűlni hagyjuk.
A teljesen kihűlt vérnarancskompótot elrendezzük a torta tetején. A felesleget külön tálkában kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.