Az almákat megmossuk, a magházát eltávolítjuk (nem hámozzuk meg) és vékony gerezdekre vágjuk. Egy jénaiban "fészket rakunk" az almagerezdekből a csirkemellnek, amelynek minden oldalát megsózzuk és megszórjuk frissen reszelt szerecsendióval.
A csirkemellet bőrével felfelé az "almafészekre" rakjuk, ujjnyi magasságig feltöltjük sangriával vagy más édes-félédes vörösborral, majd a jénai tetejét rátéve 200°C-os sütőben egy órát sütjük, majd a jénai tetejét levéve további 5-10 percig sütjük, de már csak 150°C-on. Aki ropogósabbra szereti, picit tovább is sütheti, de vigyázzon, nehogy megégesse!
Kiválóan illenek hozzá a főtt burgonyás köretek: püré, hagymás törtburgonya vagy a tepsis karottás batáta.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.