A gombát csíkokra vágom, a paprikákat felszeletelem, a paradicsomot kockára vágom, a vöröshagymát és a fokhagymát aprítom, az újhagymát karikára vágom, a zöldjét félreteszem.
Egy serpenyőben olajon a hagymákat megdinsztelem, rárakom a paprikákat, majd a gombát és a paradicsomot. Fűszerezem. Amikor a zöldségek már csaknem megpuhultak, ráöntöm a bort, s hozzákeverem a tejföl felét.
Amíg a gombapaprikás fő, elkészítem a nokedliket. Teszek fel vizet főni. Egy tálban simára keverem a nokedli hozzávalóit, amikor a víz már forr, beleszaggatom a nokedliket. Amikor feljöttek a víz felszínére, kiszedem.
Megjegyzés
Mióta a laskagombát termesztik, már egész évben elérhető, mégis az erdei, fákon növő gombák ízvilágát varázsolja elénk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.