A lisztet összekeverjük a sóval és a cukorral. Gyors mozdulatokkal elmorzsoljuk benne a hideg, felkockázott vajat úgy, hogy nagyobb vajdarabok is maradjanak benne. Kis részletekben hozzáadunk legfeljebb 2-3 ek jéghideg vizet, éppen csak annyit, hogy összeálljon a tészta. Korongot formázunk belőle, folpakba csomagoljuk, és a hűtőbe tesszük legalább fél órára.
A pihentetett pitetésztát ki 1 cm vékonyra kinyújtjuk, majd megszórjuk egy maréknyi zabpehellyel, és 0,5 cm-esr enyújtjuk tovább. Kibélelünk vele egy piteformát úgy, hogy az aljára kerüljön a zabpelyhes rész, és körbevágjuk a szélét.
Meghámozzuk a savanykás almát. Eltávolítjuk a magházukat, majd a húsukat vastagabb szeletekre vágjuk. Az almadarabokat összeforgatjuk a cukorral, barna cukorral, az olvasztott vajjal, a vaníliarúd kikapart magjaival, a liszttel, az őrölt fahéjjal, az őrölt szegfűszeggel és egy csipet sóval, majd a tésztára öntjük.
A morzsához összedologozzuka lisztet a barna cukorral,cukorral, fahéjjal, egy csipet sóval, a zabpehellyel, valamint a puha vajjal, és az alma tetejére morzsoljuk. Először 200 fokon kb. 30 percig sütjük a pitét, amíg a teteje megpirul, majd 175 fokon még 30 percig.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.