Egy nagy serpenyőben felolvasztjuk a vajat, a cukrot és a juharszirupot, majd ha ezzel megvagyunk, levesszük a tűzről.
Ezután hozzáadjuk a zabpelyhet, a sárgabarackot és a mazsolát, majd beleszórjuk a mandulát, és jól összekeverjük az egészet.
Kibélelünk egy tepsit sütőpapírral éseloszlatjuk benne a keveréket, a fügét vékony szeletekre vágjuk, majd egyenletesen rápakoljuk.
Az egész tetejére még egy kis juharszirupot csepegtetünk, majd 180 fokra előmelegítettsütőben 20-25 percig sütjük.
Nigel Slater töretlen lelkesedéssel készíti el különleges, de egyszerű fogásait a hét minden napjára a „Nigel Slater napi ajánlata” című nyolc részes műsorban május 4-től hétköznap esténként 21:30-kor a TV Paprikán.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.