Felverjük a tojásokat és alaposan megfűszszerezzük. Letépkedjük a kakukkfű és a bazsalikom leveleit, és adjuk a tojáshoz.
Vajat olvasztunk egy teflon serpenyőben, beletesszük a spenótot, majd egy percig fonnyasztjuk a leveleket. Tegyük a spenótot a tojásos edénybe.
Ismét egy kis vajat teszünk a serpenyő aljába. Amikor sisteregni kezd, beletesszük a spenótos tojást. A tetejére tesszük a sajtot és a rozmaringot. Ne keverjük meg!
Ha már szépen elválik az edénytől , és aranybarna színű a tojás, tegyük be a 160 fokra előmelegített (grill)sütőbe 6 percre, illetve addig, amíg a frittata (ami egyébként az omlett olasz megfelelője) teteje is aranybarna színű lesz, és már fogyaszthatjuk is.
Nigel Slater töretlen lelkesedéssel készíti el különleges, de egyszerű fogásait a hét minden napjára a „Nigel Slater napi ajánlata” című nyolc részes műsorban május 4-től hétköznap esténként 21:30-kor a TV Paprikán.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.