A paprikákat kicsumázzuk. A zabpelyhet 1 liter forrásban lévő, enyhén sós vízbe szórjuk, majd kevergetve 2-3 percig főzzük. Ezután letakarjuk, és a tűzről lehúzva kb. fél órán át állni hagyjuk. Ezalatt a zabpehely beszívja a nedvességet.
A húst ledaráljuk, majd a kissé kihűlt zabpehellyel és az összeaprított vöröshagymával együtt keverőtálba rakva sózzuk, borsozzuk, s alapos összedolgozás után a paprikákba töltjük.
A paradicsomlébe kevés sót, édesítőt és zellerlevelet teszünk, majd felforraljuk, és belehelyezzük a paprikákat. Kis lángon kb. 40 percig főzzük, s ha elkészült, kiszedjük.
A visszamaradt paradicsomot a kukoricakeményítővel besűrítjük, majd paradicsomszósszal meglocsolva kínáljuk a töltött paprikákat. Húsgombóc illik hozzá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.