A padlizsánt sütőben megsütjük. Akkor jó, ha összeesik. Kicsit várunk amíg kihűl, majd fa késsel kikaparjuk,
A paradicsomot és a paprikát kimagozzuk, kisebb darabokra szeleteljük. Még ízletesebb, ha előtte ezeket is megsütjük, de ez a lépés elhagyható.
A hagymát, fokhagymát megpucoljuk. Az alapanyagokat ledaráljuk. A hagymát megdinszteljük, hozzáadjuk a paradicsomot, a paprikát, a padlizsánt, a paradicsomlét és a fűszereket.
Gazdagíthatjuk petrezselyemmel, oregánoval.
Állandó kevergetés mellett főzzük. Ha forr egyet, akkor üvegekbe töltjük. Száraz dunsztba tesszük legalább 1 napig.
Megjegyzés
Az eredetileg örmény étel, a zakuszka, moldovai közvetítéssel került Erdélybe, és vált meghatározó ételévé az ott élőknek. A nyár végi zöldségekből készített krémnek rengeteg változata ismert és felhasználása is igen sokrétű. Használhatjuk pizzára, vagy melegszendvicsre is. Ennyiből kb. 9 üveggel készíthetünk. Köszönjük a receptet Fonyódi Eszternek.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.