Vágjuk falatnyi darabokra a megtisztított cukkinit, padlizsánt és a kimagozott paprikákat. A meghámozott vörös- és fokhagymát aprítsuk fel. Serpenyőben forrósítsuk fel az olívaolaj felét, és süssük rajta aranyszínűre a zöldségeket. Azután húzzuk le a tűzről, és pürésítsük a keveréket botmixerrel. Végül ízlés szerint sózzuk, borsozzuk meg.
A megtisztított csirkemellfilét vágjuk fel tenyérnyi szeletekre. Kissé klopfoljuk ki azokat, és hintsük meg egy kevés sóval, valamint borssal. Hevítsük fel a vajat, és nagy lángon süssük rajta aranyszínűre a hússzeleteket.
A kenyérszeleteket sózzuk, borsozzuk meg, és locsoljuk meg a megmaradt olívaolajjal. Tegyük mindet tepsibe, és süssük aranyszínűre a 200 fokra előmelegített sütőben. Ezekkel és a zöldségkrémmel kínáljuk a hússzeleteket.
Megjegyzés
Bakonyi Péter, a Bakonyi Pincészet tulajdonosának ajánlata csirkés fogásokhoz:
"Csirkéhez ajánlanám a Hárslevelű 2015 évjáratú boromat, ami teltségével, érett zamataival kiválóan passzolhat a csirke merészebb fűszerezéséhez is. A Hárslevelűm tartályos érlelésű, finomseprőn tartott, komplex zamatú, hosszan eltartható, szerintem nem beszélgetős, inkább gondolkodós bor. Az Ördögkatlanon, Beremenden hallgattam Bartók Concerto-ját a szabad ég alatt. Na oda passzolna."
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.