A paprikát héjastul megsütjük, majd meghámozzuk, szűrőbe tesszük, lecsepegtetük és -turmixoljuk. Ugyanezt tesszük a padlizsánnal is.
A hagymát megtisztítjuk, kockára vágjuk, és lassú tűzön üvegesre dinszteljük, közben sós vízben puhára főzzük a babot, és lecsepegtetjük.
A hagymára öntjük a paprika- és padlizsánpasztát, ráöntjük a paradicsomlevet, ízesítjük a fűszerekkel, és nagyon lassú tűzön, gyakran megkevergetve addig főzzük, amíg a massza besűrűsödik. Akkor hozzáadjuk a főtt babot is, és még 15 percet főzzük.
Tiszta, száraz üvegekbe szedjük, először vizes dunsztba tesszük, majd 24 órára száraz dunsztba.
Megjegyzés
A paprikákat tepsiben, forró sütőben feketére sütjük (azért vigyázzunk, ne égjenek szét). Sütés közben megforgatjuk, majd lábasba szedjük, megsózzuk, és lefedve legalább 5 percet pihentetjük. A képződő gőz hatására a paprika bőre fellazul a húsától. Utána hideg vízbe dobjuk és lehúzzuk a héját.
Télen finom reggeli, vacsora, uzsonna.
A receptet és a fotót Sildiko2 küldte. Köszönjük!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.