A babot és a krumplit megmossuk, megtisztítjuk, darabokra vágjuk. A petrezselyemzöldet összekötözzük, a hagymát megpucoljuk, a szára felőli részen keresztben bevágjuk, de egészben hagyjuk. A zöldségeket feltesszük főni annyi vízzel, amennyi ellepi.
A habaráshoz a lisztet és tejfölt simára keverjük egy kevés vízzel. Ha megfőtt a bab, a habarásba teszünk a levéből, a babhoz öntjük, de használhatunk szűrőt is, ha nem elég sima.
Felforraljuk, utóízesítjük, ha kell még cukorral, ecettel vagy citromlével.
Megjegyzés
Kb. 10 éve készítem kicsi kockára vágott krumplival, mert keresztapáméknál, aki felvidéki születésű, így volt szokás. Egy biztos, hogy krumplival tartalmasabb. Hidegen, melegen egyaránt finom.
Bármilyen hús étel adható mellé - pörkölt, fasírt, sült hús -, de tükörtojással, sőt bundáskenyérrel is kitűnő! Én most <a >töltött hasaalját</a> készítettem, tehát ezzel kínáltam.
A receptet és a fotót Simonani küldte. Köszönjük!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.